NL / FR
HOME
KOI
VIJVERVISSEN
VIJVER EN KOIVOEDERS
VIJVERS EN TOEBEHOREN
WATERPLANTEN
AQUARIUM
HOND & KAT
VOGELS EN KNAAGDIEREN
ORANGERIE

Bon wazoeki
facebook

 ZOEK

VERZORGING

INFO OVER VISZIEKTEN?
Info over visziekten?
Dit kan altijd na telefonisch contact met Ronny Holvoet

Breng steeds mee:
• 1 levende vis
• Voldoende foto’s van de vijver of aquarium
• Foto’s van de filter
• Foto’s van de zuurstofvoorziening
• Foto’s van het gedrag van uw vissen (Blijven deze op de bodem of hangen ze aan het oppervlak,…)

Zo kan er een betere diagnose gesteld worden.

Bij dringende gevallen komen wij, indien nodig, bij u ter plaatse.

Het is ook mogelijk om uw foto's en gegevens digitaal door te mailen op het emailadres Ronny.holvoet@holvoet.com

MVG Ronny
INTERESSANTE TELEFOONNUMMERS
Dierenarts gespecialiseerd in visziekten:

Eef Donné
Dujardinstraat 7
8720 Dentergem

Tel: 051/58 49 81
Fax: 051/58 49 76

Om naar de website te gaan: klik hier
_______________________________________________

Stefan Teerlinck
Tel: 0485/20 34 19

Om naar de website te gaan: klik hier


_______________________________________________

DIERENARTSPRAKTIJK
Bvba Van der Cruyssen - Van de Sompel
Geraardsbergsesteenweg 130
9860 Oosterzele

Tel.: 09/362 56 37
Fax: 09/362 25 3

Om naar de website te gaan: klik hier
_______________________________________________

Wilt u ook vermeld staan op deze pagina? Neem conctact op met Ronny Holvoet op het e-mailadres Ronny.Holvoet@holvoet.com
MIRACLE ANIMAL
Miracle Animal, Voedingssupplement,


gebruikt door meer dan 40 topkwekers in Japan! Miracle Animal, gefermenteerd planten-extract verrijkt met lactobacillus. De speciale groenten- en kruidenextracten worden in een speciaal proces bereid en verrijkt met de juiste lactobaccillus soort, dit voegt u toe aan het visvoer zodat de Koi deze stoffen opneemt.


Japanse topkwekers verklaren het, Miracle Animal:


• Bevordert de ontwikkeling van Koi;


• Boost het immuunsysteem van Koi;


• Verbetert de fysieke conditie, skin en body;


• Helpt bij herstel van wonden en ziektes.


Toepassing: 5 ml Miracle Animal per 100 gram voer, 10 ml bij wonden of ziektes. 500 ml bereidt 10 kg voer.


Nu door samenwerking tussen producent Tamon en Colombo BV exclusief voor Europa! Nu tijdelijk ter introductie speciale prijs, € 24.95 in plaats van € 29.95.

MORENICOL CYTOFEX
MORENICOL CYTOFEX
Cytofex is werkzaam tegen bacteriële infecties zoals huidzweren, ontstekingen, vinrot en gatenziekte. Daartoe bevat Cytofex het breedspectrum antibioticum Enrofloxacine en het desinfectiemiddel Benzalkonium-chloride

Gebruik dit in combinatie met citofex voeder en Sansai Biorex. Met een combinatie van deze 3 producten pak je zowel de oorzaak als de effectieve bacterie die deze ziekte veroorzaakt weg.


Gatenziekte, bekrot, vinrot, schimmelinfecties en het herstel van beschadingen.
Bacteriële roblemen zoals Aeromonas of Pseudonomas worden ook 100% hiermee bestreden.Het behandelen van grote vijvers kan lastig en duur zijn, ook
hebben behandelingen een effect op de waterkwaliteit van de
vijver. Met deze medicinale voeders behandelt u de vis van
binnenuit, zeer effectief met minimaal gebruik van chemicaliën
en zonder schadelijke effecten voor de waterkwaliteit.
KUSURI CLAY
Kusuri clay bestaat uit vele belangrijke mineralen die er voor zorgen dat de koi zich thuisvoelt als in zij eigen "mudpond". Het versnelt de groei, verbetert de kleuren, verhoogt de weerstand tegen parasieten en ziekte, optimaliseert de stofwisselling; kortom mooie en gezonde koi.
KUSURI COMBIREX
Kusuri combirex. Een combinatie van Acriflavine, Euflavine en malachiet groen. Werkzaam tegen schimmels, witte stip, trichodina, ich, gyrodactylus en grauwe huidaandoeningen.
KUSURI PROPOLIS
Kusuri (40% propolis) de wond drogen en inspuiten met kusuri herhaal dit 2-3 keer totdat de wond genezen is ook te gebruiken voor het mengen met koivoer.
KUSURI PARAZORYNE
Natuurlijke behandeling op basis van kruiden-extracten tegen microscopische parasieten. 100% milieuvriendelijk! Parazoryne is een chemicaliënvrije, niet giftige, stessvrije behandeling geschikt voor gebruik in alle zoetwater-aquaria, vijvers en quarantainebakken. Gebruik Parazoryne voor de vermindering van alle slijmhuid parasieten zoals Costia, Witte Stip, Kieuwwormen, Huidwormen, Peperstip, Chilodonella, Trichodina, etc.. Parazoryne wordt snel biologisch afgebroken en is volledig veilig voor alle vissen, filterbacteriën en planten indien het correct gebruikt wordt. Parazoryne stimuleert het immuun-systeem en kan ook gebruikt worden als een seizoenkuur. Dosering: 1 ml per 20 liter water (6 - 10 dagen) Parazoryne kan veilig gebruikt worden in vijvers met zout.
KUSURI SABBACTISUN
Natuurlijke behandeling op basis van kruiden-extracten tegen alle bacteriële infecties. 100% milieu- en filtervriendelijk! Sabbactisun is een chemicaliënvrije, niet giftige, stessvrije behandeling geschikt voor gebruik in alle zoetwater-aquaria, vijvers en quarantainebakken. Gebruik Sabbactisun voor de behandeling van bacteriële infecties zoals zweren, wonden, vinrot, bekschimmel, opgezette schubben, uitpuilende ogen en buikwaterzucht. Sabbactisun wordt snel biologisch afgebroken en is volledig veilig voor alle vissen, filterbacteriën en planten indien het correct gebruikt wordt. Sabbactisun ondersteunt het immuun-systeem en kan ten alle tijde gebruikt worden als een anti-stress middel bij het transporteren, of bij het acclimatiseren van vissen. Dosering: 1 ml per 20 liter water (10 dagen) Sabbactisun kan veilig gebruikt worden in vijvers met zout.
Wat is Anarex-Bio®logisch4 en wat doet het?
voorkomt en herstelt bacteriële infecties
herstelt het evenwicht in uw vijver en filter
conditioneert en verbetert vijver water
herstelt wonden zonder achterlaten van littekens

Anarex-Bio®logisch4 is een 100% zuiver biologisch, multifunctioneel product, geproduceerd uit zeer nauwkeurig geselecteerde granen, dat bestaat uit speciaal geselecteerde melkzuurbacteriën, melkzuren, enzymen en gisten.
Anarex-Bio®logisch4 is op geen enkele manier schadelijk voor het vijverwater, nitrificerende bacteriën, koi, planten, huisdieren, de mens of het milieu.
Anarex-Bio®logisch4 stuurt en geeft richting aan de natuurlijke micro-organismen, hetgeen resulteert in een beter biotoop / klimaat voor een optimale groei en ontwikkeling van vissen en planten.
Anarex-Bio®logisch4 is gedurende vele jaren, met hoog resultaat in koivijvers met merendeels Japanse koi onder diverse omstandigheden in de E.U. afgetest.
Anarex-Bio®logisch4 is uitstekend geschikt ter bestrijding van de meeste bacteriële infecties, ontstaan door pathogene ziekteverwekkende bacteriën zoals o.a.: aeromonas en pseudomonas bacteriën beter bekend door de gevolgen zoals: gatenziekte, bekrot, vinrot en schimmelinfecties.
Anarex-Bio®logisch4 herstelt het natuurlijk evenwicht in uw vijver o.a. door het versneld omzetten van ammoniak en nitriet in stikstof.
Anarex-Bio®logisch4 versnelt de afbraak van afvalstoffen in uw vijver, waardoor uw filter aanzienlijk minder belast wordt en uw vijver een hogere waterkwaliteit krijgt, wat uw koi ten goede komt.
Anarex-Bio®logisch4 is gegarandeerd onschadelijk voor de noodzakelijke nitrificerende bacteriën in het filter en de vijver, als ook voor uw vissen, uw planten, uw huisdieren en voor uzelf.
Anarex-Bio®logisch4 laat geen negatieve reststoffen achter en kan onbeperkt gebruikt worden.
Anarex-Bio®logisch4 voorkomt in veel gevallen, dat uw koi anders antibiotica of chemische middelen als medicatie toegediend krijgen. Het toedienen van antibiotica en chemische middelen, zorgen dikwijls voor verstoring in de ontwikkeling en groei van uw koi en vernietigen nitrificerende bacteriën, maar ook het noodzakelijke evenwicht in uw vijver en uw koi.
Anarex-Bio®logisch4 versterkt het aanwezige afweersysteem van uw koi in hoge mate, o.a. wordt de kwaliteit van de slijmhuid verbeterd.
Anarex-Bio®logisch4 kunt u absoluut niet overdoseren.
Anarex-Bio®logisch4 werkt bij de meeste bacteriële infecties. Op virussen heeft het geen invloed. Een goede analyse vooraf van wat er daadwerkelijk gaande is, is altijd noodzakelijk voordat u iets toevoegt aan uw vijver.
Anarex-Bio®logisch4 in het gebruik, veroorzaakt géén resistentie bij bacteriën en / of uw koi. U kunt het onbeperkt blijven toepassen.


Klik hier om naar de website van Koi - Bio te gaan
Colombo Morenicol®

Morenicol® Alparex
Tegen schimmels, witte stip en grauwe huidtroebeling. Actief tegen resistente Trichodina en Ichtyobodo. 1 liter behandelt 10.000 liter vijverwater.

Morenicol® Cytofex
Bestrijdt uitwendige bacteriën, die infecties veroorzaken.1 liter behandelt 10.000 liter vijverwater.

Morenicol® FMC 50
Combinatiebehandeling tegen schimmels en protozoën. 1 liter behandelt 25.000 liter vijverwater.
Morenicol® Lernex

Middel tegen huid- en kiewwormen, inwendige wormen, bloedzuigers, visluizen en ankerwormen. Het is schadelijk voor slakken, maar wordt verdragen door windes en steur. 1 liter behandelt 10.000 liter vijverwater.
Morenicol® First-Aid Box

Eerste hulp bij wonden en zweren. Deze behandelkit bestaat uit verdovingsvloeistof, wondreiniger, beschermer en schoonmaakstaafjes.
Koicare Koibehandelkit

Om de Koi goed te kunnen behandelen verdooft u deze eerst in een bad met KoiCalm. U reinigt de wonden met wondpasta en dekt de wond daarna af met wondspray. KoiCare wond-behandelingsmiddelen zijn ook verkrijgbaar als handige complete set.
Gill Wash en Permagnate dip

Tegen allerlei infecties of als anticeptisch middel. Ideaal voor eerste opvang in de quarantainebak, als kort bad of in een permanente oplossing.
Acriflavin

Tegen allerlei infecties of als anticeptisch middel. Ideaal voor eerste opvang in de quarantainebak, als kort bad of in een permanente oplossing.
Formaldehyde

Bestrijdt protozöne parasieten en wormen, het dringt diep in de slijmhuid en werkt langdurig door.
FMG

Mengsel van Malachite en Formaldehyde voor algemene behandeling van ziektes.
Malachite

Tegen externe parasieten en schimmelinfecties.